26 Eylül 2024 Perşembe 19:26:15


ENERJİ ANALİZÖRÜ

ENERJİ ANALİZÖRÜ

Günümüzde Elektrik Enerjisinin Kaliteli Üretilmesinin yanında, Kaliteli tüketilmeside önem arz etmektedir. Elektrik Enerji Sisteminin sürekli olarak izlenmesini, ölçüm sonuçlarının kayıtlarının tutulmasını ve haberleşme portları ile uzaktan izlenmesini sağlayan; mikroişlemci tabanlı cihazlara Enerji Analizörü adı verilmektedir. Enerji Analizörleri ile Elektrik Enerjisine ait aşağıda belirtilen parametreleri ölçüp, kayıt eder.

1. Akım – Gerilim Değeri Ölçüm ve Kayıtı

2. Frekans – Cosø – Güç Faktörü Ölçüm ve Kayıtı

3. Aktif – Reaktif -Görünür Güç Ölçüm ve Kayıtı

4. Toplam Akım – Gerilim Harmonik Bozunum Ölçüm ve Kayıtı

5. Tüketilen ve Üretilen Aktif-Reaktif-Görünür Güç Sayaç Endeks Değerleri

6. Enerji Kesilmesi Alarm Çıkışı ve Kesinti zamanı kaydı

Enerji analizörleri ölçüm yaptıkları değerleri; hafızasının belirli adreslerine kaydederler. Bu adreslerdeki değerler sürekli değişmektedir. Rs-485, Ethernet haberleşme portları ile bu adreslerdeki veriler izlenebilir veya bir veri tabanına kayıt edilebilinirler.Böylece birden fazla enerji analizörü kontrol ve kayıt altına alınabilir. Ayrıca Enerji analizörlerinin ayarları uzaktan değiştirilebilinir. Enerji analizörleri genellikle Modbus Protokolünü desteklerler.

Enerji Analizörü Montajında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Enerji analizörlerine akım ve gerilim girişlerinin bağlantısı yapılırken faz sırasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Birden fazla enerji analizörlerinin kullanıldığı sistemlerde;her bir enerji analizörüne ayrı adres verilip; RS-485 portları D+ , D- GND, olacak şekilde analizörlerin haberleşme portları birbirine bağlanacaktır.

Enerji Kesinti durumlarında Alarm çıkışını aktif etmek istenilirse,Enerji analizörünün alarm röle çıkışlarına uygun şekilde bağlantı yapılmalıdır.

Enerji analizörü beslemesi Giriş şalterinin girişinden veya UPS den alınmalıdır.Aksi durumda Şalter çıkışından alınırsa,Analizör çalışmayacak ve veriler kaydedilemeyecektir.

Enerji Analizörü İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız...

img

Elektrik Otomasyon

Elektrik Elektronik Otomasyon

Yorumlar

Kategoriler